Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
"Граніт" (Гранітне) - 2009р.
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ПРЕДСТАВНИКІВ ОБЛАСНИХ КОМАНД В ФЕДЕРАЦІЇ ФУТБОЛУ
 

Сьогодні в обласній федерації відбулися збори представників потенційних команд учасників чемпіонату і першості області в поточному році. На зборах були присутні представники близько 15 команд. Спочатку голова федерації Олександр Чернявський ознайомив присутніх зі змінами в регламенті, які були затверджені на останньому засіданні викокому ЖОФФ. До цікавого слід віднести:

- в заявку на чемпіонат (першість) командам дозволено вносити 25 гравців;
- понад це число в необмеженій кількості в заявку можна вносити гравців 1992 р. н. і молодших;
- кожен з зазначених гравців повинен мати картку гравця (в минулому чемпіонаті дозволялась участь без такої картки);

дозволено вносити в заявку 5 гравців з інших областей;

- в змаганнях дозволяється участь необмеженої кількості гравців 1988 р. н. і молодших, які включені в заявку професійних команд;

- гравці, які мають професійні контракти з клубами з футзалу, пляжного футболу тощо професійними гравцями не вважаються;

- дозволено чотирьом гравцям з вищої ліги грати за команди першої ліги, якщо між цими клубами заключена угода про співпрацю, але, на відміну від минулого сезону, прізвища цих гравців мають бути прописані в угоді, тому не дозволятиметься участь інших гравців з команди вищої ліги в команді першої ліги.

.

Майже стовідсотково можна стверджувати про неучасть в цьогорічних змаганнях житомирського "Дорожника" (хоча його представник на зборах був), ФК "Бердичів-2" і, скоріш за все, головинського "Граніта". Натомість, стовідсотково гратиме в вищій лізі коростишівський "Шахтар" (його президент був налаштований дуже рішуче), і майже стовідсотково романівська "Зоря-Енергія" та овруцький "Прикордонник". Мають намір заявитися в першу лігу Лугини та малинський “Лісовод”. ФК "Ємільчине" має замінити переможець першості Ємільчинського району команда з Барашів. Натомість суперників ця команда прийматиме в Ємільчино.

.

Змагання в вищій і першій лігах мають попередньо розпочатись 16 травня. Цікавою була позиція Олександра Чернявського. Якщо раніше він стверджував, що команди підтверджували свою участь у змаганнях, то тепер він говорив про те, що команди не заявляли йому про відмову в участі. Відчуваєте різницю? "Дорожник" і "Граніт" (Головине) повідомили про відмову в участі, решта - мовчить. Тому, як кажуть, можливі зміни. Зокрема, на зборах були відсутні представники Коростеня, хоча за заявою Олександра Чернявського обидві команди підтвердили свою участь у вищій лізі. Саме через невизначеність за ініціативи представників "Легіону" 16 квітня об 11 годині має відбутись ще одна зустріч представників команд, які мають намір грати в вищій лізі. Так би мовити, щоб розставити крапки над "і".

.

Відбулось також жеребкування розіграшу кубка області. Хоча не знаю чи можна назвати цей цирк жеребкуванням. Олександром Чернявським була внесена пропозиція, як і минулого року, розділити учасників за територіальним принципом, натомість від президент новоград-волинського "Звягеля", надійшла пропозиція не застосовувати цей принцип, яка і отримала підтримку більшості. Спочатку (!!!) було проведено жеребкування "сіяних" команд (завдяки відмові "Дорожника" до їх числа потрапив і ФК "Бердичів"), а вже згодом завдяки обуренню присутніх представників команд з нижчого дивізіону "сіяні" отримали собі суперників з "несіяних". Найцікавішим є те, що досі навіть приблизно невідомий кількісний і якісний склад учасників змагань, тому суперники на стадії 1/16 фіналу та і взагалі їх кількість залишилася невідомою. В 1/16 фіналу зустрінуться житомирський СДЮШОР з довбиським "Авангардом" та, за вольовим рішенням Чернявського, вкотре Овруч відвідає Народичі. Також в кубку, окрім команд вищої і перших ліг, мають грати Ружин та Червоноармійськ.  На стадії 1/8 фіналу ФК "Бердичів" на виїзді зустрінеться з переможцем пари “Невідома команда” - ФК "Довбиш" (не плутати з довбиським "Авангардом"; виявляється в Довбиші вже є дві команди), а у разі успіху в чвертьфіналі може зустрітись з Новоград-Волинським "Звягелем". Скраглівський "Арсенал" також на виїзді зустрінеться з переможцем пари “Невідома команда“Темп” (Селянщина), а в разі успіху отримає в суперники малинський "Металург". Матчі 1/16 фіналу, якщо дозволить погода, відбудуться 11 квітня, матчі 1/8 фіналу - 18 квітня, чвертьфінали - 22 і 25 квітня.

.

До інших цікавих нововведень слід віднести систему штрафів вперше започаткованою ЖОФФ. Зокрема, за неетичну поведінку гравців команди або її представників (нецензурні вислови тощо) команда збідніє на 300 грн. За незабезпечення громадського порядку на стадіоні команда каратиметься штрафом в 200 грн. Також на 200 грн. може бути оштрафована гостьова команда за безлади, вчинені її вболівальниками. За несвоєчасне подання в ЖОФФ протоколу зустрічі головний суддя матчу буде покараний на свій одноденний заробіток (140 грн.). Жваве обговорення визвала тема суддівства, зокрема президент скраглівського “Арсенала” Олександр Баранов висловлював невдоволення великим, на його думку, представництвом Бердичева в суддівському корпусі (9 судей з 40-ка), обурення в присутніх викликала відсутність судей з Коростеня і Новоград-Волинського. Після того, як в декого викликало обурення підвищення заявочного внеску на 300 грн. (складе 3000 грн.), виявилось що не всі команди сплатили внески за минулий сезон (така заборгованість склала понад 21000 грн.). Після довгих і наполегливих вмовлянь Олександр Чернявський озвучив перелік боржників: ФК "Коростень-2", "Хіммаш" (Коростень), ФК "Олевськ", "Дорожник" (Житомир), "Зоря-Енергія" (Романів), ФК "Бердичів".

.

Отже, підсумовуючи, можна зробити попередній прогноз складу учасників чемпіонату і першості Житомирської області в 2009 році.
Вища ліга
1.
"Металург" Малин
2. "Хіммаш" Коростень (?)
3. "Легіон" Житомир
4. "Звягель-750" Новоград-Волинський
5. "Прес" Леніне
6. ФК "Коростень-2" (?)
7. "Арсенал" Скраглівка
8. ФК "Бердичів-ДЮСШ(?)"
9. СДЮШОР Житомир (?)
10. "Шахтар" Коростишів
11. "Зоря-Енергія" Романів (?)
12. "Прикордонник" Овруч (?)

.
Перша ліга.

1. "Граніт" Гранітне
2. "Авангард" Довбиш
3. "Колос" Новогуйвинськ (?)
4. ФК "Черняхів"
5. "Керамік" Баранівка (?)
6. Бараші (Ємільчинський р-н)
7. "Темп" Селянщина
8. ФК "Олевськ" (?)

9. "Лісовод" Малин (?)
10. "Жерев" Лугини

.

За матеріалом сайту http://fcberdychiv.pp.net.ua
Категорія: Житомирщина | Переглядів: 1498 | Додав: oks
Всього коментарів: 0

© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"