Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
Червона зірка - 1957
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
ІНТЕРВ'Ю З ПРИВОДУ
 

У неділю стартував чемпіонат району з футболу. Наша розмова із головою районної федерації футболу Юрієм ЗУБЧУКОМ

- Юрію Анатолійовичу, на думку багатьох уболівальників цьогоріч­ний розіграш кубка засвідчив високий рівень організації та проведення турніру...

- Говорити про високий рівень рано. Але цьогорічний розіграш кубка, справді, багато чим відрізнявся від минулорічного. У турнірі брали участь на дві команди більше, ніж торік, — 12. Заявили про себе «Ліга» із Малинівки та Політ» із Недашок.

Що ви чекаєте від нинішнього сезону?

     У районі з'явилось ще одне впорядковане футбольне поле - у Любовичах. Учасники турніру продемонстрували на порядок вищий рівень ор­ганізації, ніж торік. Є надії, що футбол 2010-го стане ще одним кроком уперед у справі роз­витку цього виду спорту.

- У неділю розпочався чемпіонат району з футболу. На що можна розраховувати уболіваль­никам нинішнього сезону?

     - Очікується наси­чений графік змагань. Виконком районної федерації футболу прийняв рішення до­пустити до участі в чемпіонаті 12 команд. Чемпіонат проводи­тиметься у два кола.

     Федерація доопрацювала ре­гламент змагань, склала список арбітрів, які обслуговувати­муть матчі. Крім цього, вже під­готували «Довідник футболь­ного сезону 2010 в Малинському районі», у якому розміщена повна інформація щодо чемпіо­нату. Будемо надавати офіційні прес-релізи ЗМІ про перебіг змагань, готуватимемо спеціальні відеорепортажі, які планує­мо транслювати на місцевому те­лебаченні,

- У районній федерації вистачає кваліфікованих суддів?

- Нинішній розіграш кубка підтвердив, що переважна біль­шість арбітрів, котрі судили ма­тчі, відповідає кваліфікаційним вимогам. Зокрема, більшість незалежних експертів у цілому по­ставила суддям оцінку «добре». Однак як голова федерації і на­ далі наполягатиму на підготов­ ці суддівських кадрів, підвищен­ні їхнього рівня. Зокрема, феде­рацією розроблені та затвердже­ні навчальні плани для суддів. Плануємо найближчим часом провести спеціальний семінар-навчання для арбітрів. Ця ро­бота спрямована на поліпшення організації та проведення чем­піонату району.

- Яка матеріальна ба­за команд?

- Звичайно, у команд будуть проблеми щодо поїздок на іг­ри, матеріального та технічно­го плану. Однак найболючіша проблема — це стан полів. На превеликий жаль, неупорядковане футбольне поле у Пиріж­ках, хоча там досить сильна фу­тбольна команда. Дещо упоря­дкували поле у Федорівці, але газон його у піску, який необ­хідно прибрати. Не відповіда­ють стандарту й поля у Скуратах і Нових Вороб'ях. Як ре­зультат, команди, які не мають впорядкованих полів багато втрачають, насамперед, через відсутність належних умов для тренувань. Поки ще не вирішилось й питання фінансування робіт з будівництва футбольного поля у Малинівці, хоча сільська рада вже й виготовила проектно-кошторисну документацію.

   Обіцяють підготувати поле до початку чемпіонату в Недашках.

Нема сумніву в тому, що календар ігор нинішнього чемпіонату буде насиченим. А як щодо організації змагань у рамках дитячо-юнацької ліги?

- Це питання неодноразово обговорювалось на засіданнях федерації та виконкому з представниками команд. Я тільки зате, щоб організувати першість з футболу серед юнаків, де б брали участь дублюючі склади футбольних команд району. Однак організувати таку першість нереально. Наразі можуть делегувати гравців такі команди, як «Ліга», «Будівельник», «Промінь», «Колос». Більшість сільських команд, знаю з власного досвіду, не зможе сформувати дублюючі склади для участі у першості, позаяк молоді, у селах, яка цікавиться спортом, стає дедалі менше.

       Правда, великі надії покладаємо на районну ДЮСШ, яку очолює Анатолій Тищенко. Адже у Чоповичах, Малинівці. та Гранітному працюють відділення футболу.

Розмову записав Юрій Мирутенко, "Малинські новини”
.
Категорія: Малинщина | Переглядів: 916 | Додав: oks
Всього коментарів: 0

© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"