Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
Хіммаш (Коростень) - Металург 4:0(1/4 кубка 2008р)
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
"СОБОРНА ПЛОЩА" ПРО ПЕРШІСТЬ РЕГІОНАЛЬНОЇ АСОЦІАЦІЇ З ФУТЗАЛУ
 

"ПРОМІНЬ” ГАСИТЬ "АГРОТЕХНІКУ”, "ПРЕС” ЧАВИТЬ "МЕТАЛУРГ”

В останньому турі групового етапу чемпіонату РАФ силами помірялися кращі на сьогодні команди Малина та Радомишльського району.

Першими стосунки з'ясо­вували лідери групи «А» — малинський ФК «Про­мінь» та «Агротехнік» із Вишевичів. До очного проти­стояння суперники підійшли з однаковою кількістю очок і розділяла їх тільки різни­ця забитих та пропущених м'ячів, яка у вишевицької команди була кращою. Вла­сне, і звітний матч гравці «Агротехніка» почали акти­вніше, чим не на жарт розі­злили минулорічних пере­можців чемпіонату. Хвилин зо три вони придивлялись до суперника, а на четвер­тій вистрілили: Вадим Гордієнко пробив на силу і ра­хунок відкрито. Ще за якусь хвилину радомишльський легіонер «Променя» Воло­димир Ящук подвоює його. Минає ще кілька секунд й засмучені «агротехніки» пропускають втретє: це кра­щий бомбардир малинчан Віталій Музика (колишній гравець маріупольського «Іллічівця»), на рахунку яко­го 24 голи у цьому турнірі, «обікрав» свого візаві й від­дав точний пас на Андрія Черниша.

Отримавши такий ганди­кап, торішній чемпіон не за­спокоївся. Чергову атаку «Променя» завершує Дмит­ро Горбаченко, але йому не щастить — м'яч котиться по лінії воріт і хтось із гравців вишевицької команди всти­гає вибити його. Однак пря­мо в ноги тому ж Дмитру, який сильно б'є в правий ни­жній кут. Гол!? Ні, не гол: юний воротар «Агротехніка» Сергій Стеценко дивом ви­тягує цей м'яч, чим заводить своїх партнерів.

Відтак занервували вже й чемпіони. Надто після того, як вихід Віталія Музики один на один суперники зу­пинили недозволеним при­йомом, їх нервування вили­лось у фоли, і за дві хвили­ни до закінчення першої 15-хвилинки вишевицькі футболісти заробили право на 10-метровий штрафний, пі­сля якого Олександр Гаврутенко відквитав один м'яч. За двадцять секунд до сви­стка на перерву «Агротех­нік» заробив ще один десятиметровий, але цього разу постріл Гаврутенка відбив воротар «Променя» Сергій Погребицький. М'яч знову підхопив Горбаченко, прой­шов, пробив, і... Шкода Дмитра: якби не воротар, був би гол у роздягальню.

Але по перерві він свій приціл таки наладив. Еле­ктронне табло ще не відра­хувало й хвилини, а 15-й номер «Променя» вже за­бив, влучно вистріливши з кута майданчика. Тут же Дмитро забиває й вдруге, першим встигнувши на до­бивання. На 18-й хвилині хтось із гравців «Агротехні­ка» зрізав м'яч у власні во­рота після удару, Вадима Гордієнка. Малинчани по­вели 6:1, і тренер суперни­ків, між іншим, сільський го­лова Вишевичів, попросив тайм-аут.

.

Не відомо, що він там го­ворив своїм підопічним, троє з яких займаються фу­тболом у спортивній школі київського «Динамо», але хвилинний перепочинок пі­шов їм на, користь. Перший же стандарт у бік воріт ма­линчан вдало завершує Євген Гаврутенко. Через кілька хвилин Максим Анишко за­биває третій гол «Агротехні­ка». За п'ять хвилин до кінця гри кращий бомбардир чем­піонату Олег Нечипоренко забиває свій 29-й гол і від­роджує інтригу в матчі. Правда, протрималась во­на всього хвилину, упро­довж якої вишевицькі фут­болісти умудрилися пере­вершити ліміт із п'яти ко­мандних фолів і заробити 10-метровий у свої ворота. Володимир Ящук шансів воротареві не залишив. За три хвилини до кінця Дмитро Горбаченко робить хет-трик, довівши рахунок до 8:4, але це ще не кінець. За кілька секунд Віталій Музи­ка мав би скорочувати своє відставання від Нечипоренка у гонці бомбардирів, та свій штрафний з десяти ме­трів він не забиває.

Час невблаганно спли­ває, але футболісти з Вишевич, треба віддати їм на­лежне, не здаються, отри­мавши право на два 10-ме-трові упродовж хвилини, що залишилась до фіналь­ного свистка. Перший удар Павла Клименка був влуч­ним, проте другий його під­хід до позначки виявився невдалим. М'яч підхопив Андрій Черниш, обійшов одного суперника, другого, вклав фінтом воротаря «аг­ротехніків» й поставив жир­ну крапку в матчі — 9:5, і минулорічні чемпіони ста­ють єдиною командою на турнірі, яка не втратила ще жодного очка.

За якусь годину вже малинська «Ліга» та радоми­шльська «Карпатія-ДЮСШ» з'ясовували, хто з них біль­ше вартий останньої путів­ки до турніру кращих від гру­пи «А». В підсумку «Ліга» перемогла 7:4 і відправила радомишльських вихован­ців спортшколи до втішного турніру. Проте, хтозна, як би закінчився цей матч, зіграй у ньому за «Карпатію» Оле­ксандр Зінченко. Цей 15-рі-чний уродженець Радомиш­ля нині є вихованцем фут­больної академії донецько­го «Шахтаря», де вже став чемпіоном України серед своїх ровесників. На різдвя­них канікулах він двічі вихо­див за «Карпатію», хотів до­помогти команді і в цьому матчі, але керівництво фу­тбольної академії було про­ти.

Утім, за дві поразки радо­мишльських команд від ду­ші помстилися їхні земляки із «Преса». І потрапив під його каток не хто-небудь, а лідер групи «Б» — малинсь­кий «Металург». Щоправда, у цьому матчі не зміг допо­могти «металургам» їх воро­тар Іван Купневич, тож довелося стати «в рамку» захис­нику Олексію Прокопенку. Він старався, кілька разів на­віть рятував команду, однак часто помилявся на вихо­дах, та й стоячи у воротах, намагався здебільшого від­бивати м'яч ногами, замість ловити його руками. Як на­слідок, гравці «Преса», у складі якого першу скрипку грали знайомі малинчанам Сергій Білоконь та Дмитро Тосіч, а також один із най­кращих футболістів області Сергій Литвиновський, без надзусиль перемогли з раху­нком 10:4.


БЕЗ ПРАВА НА ОСІЧКУ

29 січня у Радомишлі стартувала фінальна частина чемпіонату Регіональної асоціації футзалу. Тепер кожна втрата очок лідерами може коштувати їм місця у трійці призерів.

Найцікавішим протистоянням дня виявилась гра між другою командою групи «Б» та четвертою з групи «А» — радомишльським «Пресом» і малинською «Лі­гою». Малинчани розпочали, що називається, з місця в кар'єр, і на кінець першого тайму забили у ворота од­ного з претендентів на нагороди шість м'ячів, пропус­тивши у свої всього два. Правда, такий провал «Пре­са» у першому таймі пояснюється відсутністю цього разу в його складі кількох провідних футболістів із Житоми­ра — воротаря Василя Лузана та польових гравців Во­лодимира Мухіна, Дмитра Шевчука та Сергія Литвиновського. Проте радомишляни перемогли і без них, знач­но краще провівши другу половину зустрічі, яка стала бенефісом їхнього нападника Сергія Білоконя.

У другій 15-хвилинці Сергій забивав голи на будь-який смак, тож у підсумку табло зафіксувало перемогу його команди з рахунком 13:9. Про «Лігу» ж можна сказати, що, як і попередній, цей матч вона провела одним скла­дом, без замін, через що у її гравців банально не ви­стачило сил на кінець гри. Розраховувати ж на прийня­тний результат, не маючи лави запасних, у такому виді спорту як футзал, та ще й з таким суперником як «Прес», украй важко. Утім, перший тайм цієї зустрічі показав, що за легковажне ставлення до суперника лідерів мо­жуть карати навіть такі середнячки, як «Ліга».


Також цікаво було спостерігати і за грою між першою та другою командами малинського «Металурга», які теж пробилися до фінальної частини. Всупереч очікуванням, що «школярі» легко віддадуть три очки своїм старшим товаришам, котрі, на відміну від них, претендують на най­вищі нагороди в чемпіонаті, уболівальники побачили до­сить запекле протистояння. Гравці «Металурга-ДЮСШ» практично ні в чому не поступалися гравцям основного складу, програвши в підсумку всього два м'ячі — 8:6, що не може не радувати. Адже після року забуття «Мета­лург», можна сказати, постає із попелу. І якщо у йото пре­зидента Івана Неділька раптом знову не пропаде бажан­ня опікуватися командою так, як це було ще принаймні два роки тому, то у лідерів малинського футболу — Променя та «Будівельника» з Гранітного — буде ще один достойний конкурент не тільки на турнірі в Радомишлі, а й у районному чемпіонаті та кубках.

.

Тим часом, перший тур фінальної частини чемпіона­ту РАФ дав відповідь і на питання, який же із «Будівель­ників» — радомишльський чи із Гранітного Малинсько­го району — сильніший? До очного протистояння оби­дві, команди підійшли з абсолютно однаковими показ­никами, набравши по шість очок та посівши у своїх гру­пах треті місця. Однак запеклої боротьби у цьому матчі вболівальники не побачили: «будівельне дербі» завер­шилося переконливою (10:5) перемогою радомишль­ських майстрів кельми та цеглини, чи то б пак — шкіря­ного м'яча. Вони й продовжать боротьбу за медалі, а малинським «будівельникам» після цієї поразки зали­шається поборотись хіба що за честь своєї команди.

.

До речі, на відміну від своїх старших колег, другий склад щебзаводців, який виступає у втішному турнірі, таки спромігся на подвиг — вирвати перемогу в «Легіона» з рахунком 6:4. Завдяки цій перемозі «Будівельник-2» дещо покращив своє становище серед десят­ки команд, які ведуть боротьбу за 11-20 місця в чемпі­онаті. Із сімома очками наші земляки піднялися на п'яту сходинку в турнірній таблиці, розпочавши цей турнір сьомими. А лідирують тут «Карпатія-ДЮСШ» з 15-ма очками, ФК «Малин», у якого на три очки менше, та «Молодість» з «Вікторією», в яких по 10 очок.

Микола Кузьменко, тижневик "Соборна площа”
Категорія: Футзал | Переглядів: 1226 | Додав: oks
Всього коментарів: 0

© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"