Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
Тренер ФК Металург - Геннадій Литвак (2008р.)
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
"МЕТАЛУРГ" ОТРИМАЄ ПРОФЕСІЙНИЙ СТАТУС?
 

Як повідомив “Малинським новинам” головний тренер ФК “Металург” Володимир Волуйко, керівництво клубу підготовило необхідний пакет документів щодо участі у професійній футбольній лізі Укра­їни. Найближчим часом плану­ється передати його на розгляд виконкому Професійної ліги України. Якщо виконком прийме пози­тивне рішення, “Металург” зможе виступати у другій лізі чемпіонату України. Для цього є усі передумови. По-перше, були здобуті головні нагоро­ди першості області та суперкубок. Успішним виявився виступ і в чемпіо­наті України, де команда вийшла до фінальної ча­стини змагань. По-друге, сьогодні  ПФЛ формує «сітку» наступних змагань. У рамках чемпіонату змагатимуться 16 команд у двох групах. Однак, як стало відомо, у планах ПФЛ й відкриття ще двох груп, до яких увійде 18 команд. До того ж, сьогодні деякі учасники чемпіонату пережи­вають не кращий час, мають фінансові проблеми. У «Мета­лурга» є усі шанси виступати у другій професійній лізі.

За словами Володимира Волуйка, планується створити команду, яка б пред­ставляла Малин на представни­цьких турнірах не один рік. І в цьому він вбачає головне своє за­вдання. Орендується міський ста­діон. За рахунок спонсорських коштів відремонтовано арени, облаштовано роздягальню для гравців, підведена гаряча вода до душових. Це велика заслу­га президента клубу Івана Не­ділька, приватного підприєм­ця Олександра Степаненка та інших. Вони не лише живуть футболом, а й вкладають в йо­го розвиток немалі кошти, за що вдячні їм.

Проте на одному ентузіазмі далеко не заїдеш. Окрім стаді­ону, який впорядковуємо вла­сними силами, потрібен резерв житла для наших «легіонерів», аби гравці, як кажуть, були «прив'язані до місця». Потрібна міцна фінансова база. Адже команда повинна сплачувати внески, оплачувати роботу су­ддів, та й гравці повинні отри­мувати достойну зарплатню. Однак у Малині проблема­ми розвитку футболу мало хто цікавиться. Мова йде про міську владу, яка останнім часом взагалі «дистанціювалась» від наших проблем. Замість того, щоби допомагати, місцеві очільники ніяк не можуть поді­лити портфелів. Така позиція дивує. Наприклад, коростенці знайшли два мільйони гри­вень, аби ФК «Коростень» ви­ступав у чемпіонаті України. У нас зовсім протилежне ставлення до спорту.

Участь у чемпіонаті дала б можливість створити окре­му футбольну школу, де можна було б «вирощувати» власних професіоналів шкіряного м'я­ча. Для цього є вели­кий потенціал, аби спалахнути зіркою на багатьох футбольних змаганнях.

 
Категорія: ФК Металург | Переглядів: 1875 | Додав: oks
Всього коментарів: 11
11 football33   (13.01.2009 22:30) [Материал]
У нас місто на 2009 рік нічого не виділило на ФК "Бердичів", а Малину повезе, якщо буде Друга ліга. Це навіть шанс, для нашої молоді.

10 sear   (08.01.2009 16:51) [Материал]
я й незнав

9 121212   (08.01.2009 01:03) [Материал]
Yuriy, чому нереально, а коли Гурія з пгт. Ланчхуті (біля 20 тис. населення) у вищій лізі СРСР грала, забув?

8 121212   (08.01.2009 01:01) [Материал]
Yuriy Не лише Малин і Баранівка, ти забув про Черняхів та житомирські команди згадати.

7 sear   (07.01.2009 21:27) [Материал]
в нас не буде другої ліги томещо нема грошей

6 slem   (07.01.2009 21:07) [Материал]
Звичайно, я не проти команд області (Малина, Коростеня, Новоград-Волинська, Бердичева, Баранівки, Довбиша) в другій лізі. Але, вийти в Премєр-лігу з таких міст - не ....

5 slem   (07.01.2009 20:58) [Материал]
В першу чергу команду потрібно створювати в Житомирі (Полісся-2002 за крок зупинилось від вищої ліги)
А Малин, Баранівка вже пробували свої сили в другій лізі.

P.S. В. Валуйку захотілось бюджетних коштів (підвищення зарплати)?


4 Криця   (07.01.2009 13:59) [Материал]
Нічого собі! surprised Ми маримо, аби на область грошей "нашкрябали". Успіху!

3 shved   (06.01.2009 10:04) [Материал]
Якщо Валуйко про це відкрито заявляє, то мабудь якась робота іде в цьому напрямку і на якись кошти вони розраховують, але впершу чергу стадіон в Малині потрібно привести належний стан. Згоден з Володимиром:Побільше професійних клубів з Житомирщини!

2 Авангард   (03.01.2009 22:35) [Материал]
Підтримую oksa! За деякою інформацією грацям "легіонерам" ФК "Металург" невиплачено повністю зарплату?? Тим паче з нестабільною фінансовою ситуацією не тільки в футбольному господарсті області а й Україні деякі клуби зовсім можуть незіграти в слідуючому чемпіонаті. Щож поживемо побачимо. Металургу бажаємо удачі. Побільше професійних клубів з Житомирщини. biggrin

1 oks   (03.01.2009 20:46) [Материал]
Особисто я не вірю в те, що в Малині буде друга ліга. На фоні кризи - це все виглядає, м"яко кажучи, дивно.


© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"