Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
Металург - ФК Бердичів 7:2 (2008р.)
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
ВБОЛІВАЙМО ЗА ФУТБОЛ, ВІДРОДЖУЙМО СПОРТИВНУ СЛАВУ
 

В суботу стартував турнір за Кубок Житомирської області з футболу — приз газети «Житомирщина». Минулого року а напруженій спортивній боротьбі цей почесний трофей здобула команда «Легі­он» із Житомира. Уболівальники з нетерпінням чекають, яка з кількох десятків команд, що цього року виборюватимуть Кубок області, виявиться найкращою. Проте в організаторів кубкового турніру ба­гато проблем. Вони й досі добре пам'ятають, як через аварійний стан Центрального стадіону в Житомирі торік ламали голови, де ж провести фінальну гру. Голова Житомирської обласної федерації футболу Олександр Чернявський розповів про те, що сьогодні тур­бує федерацію, спортсменів, уболівальників.

       Олександре Петровичу, як нині загалом справи на футбольній орбіті області?

Футболом в області займаються понад 20 тисяч людей різного віку. В обласній федерації представлені прак­тично всі міста та райони, добровільно-спортивні товариства. Юридичний ста­тус вже мають 15 місцевих федерацій. Ентузіасти виконують великий обсяг ро­боти, пропагуючи футбол. Отже, не див­но, що в Новограді-Волинському ство­рено 19 футбольних команд, у Лугинському, Олевському районах — по 15, Ємільчинському – 12 тощо. Тут громадська організація відчуває підтримку і з боку місцевих органів влади. Скажу, що лише при дитячо-юнацьких спортивних школах області відкрито 30 відділень із футболу. Спеціалізована ди­тячо-юнацька школа олімпійського ре­зерву щороку випускає команду доб­рих футболістів. У Житомирі створено три приватні футбольні школи. Постійно опікуємося проведенням першості, чемпіонату, турніру за Кубок області, чемпіонату серед ветеранів. До­помагаємо ДСТ «Колос» у проведенні фестивалю з футболу «Даруємо радість дітям». Юні футболісти завжди чека­ють на чемпіонат «Шкіряний м'яч». Наша обласна дитяча юнацька футбольна ліга налічує 46 команд.

     Я вже не кажу про розвиток футболу в середніх і вищих навчальних закладах, на підприємствах. Останнім часом на­бирає обертів також розвиток міні-фут­болу. Лише в Житомирі створено 37 команд.

     Водночас кожен крок до відродження футболу в області дається важко, по­требує великих зусиль, що не завжди знаходять підтримку.

-         Що насамперед турбує обласну федерацію?

-   Будь-яку справу можна вивести на високий рівень, коли є спільний інте­рес і кошти. Ми, як громадська організація, існуємо на членські внески. Тому розраховуємо на допомогу органів вла­ди, спонсорів. На жаль, не завжди її отримуємо. Наприклад, в області нині є 37 стаді­онів. Але всі вони знаходяться в різно­му стані. Нормам проведення змагань відповідає «Спартак», що в Коростені. Минулого року відремонтовано «Аван­гард» у Новограді-Волинському. В Бер­дичеві для стадіону «Олімпійський» придбали чотири тисячі пластикових стільців. У Малині непоганий стадіон. Підтримують стадіони в належному стані в Романові, Ємільчиному. А от у Житомирі немає жодного нормального ста­діону. Шкільний «Спартак» знаходиться за три метри до приватного житлового сектора. Є стадіон у еменесівців. Але він у такому стані, що змагання облас­ного рівня там не проведеш. Наш Цен­тральний стадіон не перший рік в авар­ійному стані, потребує ремонту. Але окрім обіцянок уболівальники та футбо­лісти досі нічого не отримали. За май­данчиками зі штучним покриттям також треба доглядати.

  Як навчаєте тренерів, арбітрів, молодих футболістів, де належне фінансування — рушійна сила?

-  Це питання нас також турбує. Ми­нулого року, аби довести, що на Жито­мирщині є кому грати у футбол, разом із дитячо-юнацькою спортивною школою олімпійського резерву організували футбольну команду. Зібрали хлопців, які взяли участь у чемпіонаті України серед аматорів і вийшли у півфінал. Нас в області й Житомирі не помітили, не надали допомоги. Фінансові питання вирішували самотужки. Не дивно, що наші молоді футболісти після закінчен­ня навчання знаходять собі місця у фут­больних колективах Донецька, Дніпро­петровська, Львова, але не Житомира.

    Наприклад, у Вінницькій області на розвиток футболу з обласного бюдже­ту виділили мільйон гривень. У нас пропонують працювати «в межах фінан­сування». А що робити, якщо його немає?

   Пам'ятаю, свого часу, коли грав у «Поліссі», обласне керівництво пост­ійно зустрічалося з командою, підтри­мувало. Ми прагнули до перемоги, адже були переконані, що захищаємо честь Житомира, всієї області. Колись футбол і в нас для тисяч уболівальників був свя­том. Цього року виповнюється 50 років заснування футбольної команди майстрів «Полісся». Обов'язково буде­мо відзначати цю дату, аби нагадати всім про славне футбольне минуле Пол­іського краю та необхідність його відродження. Це потрібно й для вихо­вання молодих футболістів.

Розвитку футболу в області сприяє й розіграш Кубка області  призу газети «Житомирщина». Як нині­шнього року проводитимуться   ці змагання?

У кубковому турнірі беруть участь 24 команди (клуби) вищої та першої ліг, а також переможці районних змагань. За результатами ігор, що відбудуться в Черняхові, Овручі, Жито­мирі, Селянщині Червоноармійського району, Коростишеві, Баранівці, Володарську-Волинському, Ємільчиному визначаться команди, що 18 квітня візьмуть участь у 1/8 фіналу. 22 та 25 квітня відбудуться 1/4, а 2 та 9 травня — 1/2 фіналу.

      Фінальну гру заплановано провести 17 травня в Житомирі, на Центральному стадіоні, початок матчу — о 16.00. Цей турнір організовують і проводять управ­ління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, обласна федера­ція футболу і редакція газети «Житомир­щина». Команда-переможець отримає звання володаря Кубка області з фут­болу 2009 року та перехідний Кубок «Житомирщини», дипломи, грамоти та подарунки. Запрошуємо на це спортив­не свято

“Житомирщина”
Категорія: Житомирщина | Переглядів: 1993 | Додав: oks
Всього коментарів: 4
4 Криця   (16.04.2009 22:26) [Материал]
Селянщині Червоноармійського району
Вірніше, Черняхівського. А насправді область може похвалитися лише двома стадіонами: у Коростені "Спартаком" і у Новограді-Волинському "Авангардом". Все інше - рівень минулого століття, і то за умови, що за стадіоном доглядають. Ну, й "Житомирщина" змагання в свою честь могла б висвітлювати детальніше.

3 oks   (15.04.2009 10:57) [Материал]
Може він мав на увазі поле стадіону в Малині. А сам стадіон також не такий вже й страшний.

2 Джон   (15.04.2009 10:15) [Материал]
Отжог Чернявський. biggrin Мабуть, мав на увазі стільці з "Олімпійського" для стадіону в Бердичеві. smile
У Малині непоганий стадіон? oks, ти теж так вважаєш?
І якщо змагання на стадіоні еменесівців обласні змагання не проведеш, то чому ж там грає "Легіон"? angry Нехай собі грає в Новогуйвинську, там стадіон точно кращий ніж на Мальованці.
Переможці районних змагань - чи не надто голосно звучить?

1 oks   (14.04.2009 20:09) [Материал]
Посміхнув стадіон "Олімпійський" в Бердичеві.


© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"