Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
Турнір ветеранів в с.Любовичі 06/08/11
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
ОЛЕКСАНДР СТЕПАНЕНКО: "НЕ УЯВЛЯЮ ЖИТТЯ БЕЗ СВОЄЇ КОМАНДИ"
 
Чотирнадцяту перемогу в чемпіонатах району та міста, починаючи з 1990 року, здобула футбольна команда «Промінь». Цього року склад команди доповнили футболісти ДЮСШ й внесли свою частку в здобуття титулу чемпіона. Тож, у нас в гостях президент клубу «Промінь-ДЮСШ» Олександр СТЕПАНЕНКО.
  - Олександре Миколайовичу, цього року ваша команда знову здобула титул чемпіона району. Навіть в умовах економічної кризи ви не залишили Ії на призволяще. Напевно, «Промінь» є сенсом вашого життя?
  - Так. Не уявляю життя без своєї команди. Ще з дитинства я захоплювався футболом. Грав у команді з часів її утворення. А утворилась вона ще за радянського часу в Любовичах й називалася «Зіркою». З 1984 року перейменувалась в «Промінь». Тоді професійно ніхто не займався футболом, грали після роботи, у вихідні. Колгосп брав на себе всі витрати, й єдиною проблемою був лише транспорт, щоб команда могла вчасно потрапити на гру. 1988 року після закінчення Київського технікуму електронних приладів я пішов працювати регулювальником апаратури на «Прожектор». Грав у заводській футбольній команді, але не покидав і рідний «Промінь». З 1999 року розпочав власний бізнес, взяв команду під свій патронат. У наш час держава не в змозі забезпечувати футбол усім необхідним, тому, якщо у команди немає людини, яка опікується, то вона просто не виживає.
  З того часу самотужки займався проблемами команди. В період загального дефіциту доводилось їздити за формою до Москви, але й там знайти ходові розміри спортивного взуття було проблемою. Тому викручувались, як могли. Зараз добре, без проблем можна купити форму й кросівки в спортивних магазинах. На рік їх вистачає.
  - Скільки маєте гравців у команді?
  - Зараз у нас 25 футболістів. Всі різного віку — від 16 до 40 років, 11 хлопців - до 18 років. Мене дуже радує, що стільки молоді. Хочеться зробити з них сильних спортсменів, щоб у подальшому вони і не тільки брали участь в районних змаганнях, а й підкоряли набагато більші висоти.
  - Я розумію, що до всіх футболістів команди ви ставитесь однаково. Але все ж таки, хто з них найкращий?
  - Звичайно, всі гравці роблять посильний внесок у перемогу, але я б хотів відзначити кращих футболістів«Променя» протягом цієї історії команди. Це — Віктор та Василь Далекі, Віктор та Анатолій Остапенки, Тарас Михайленко, Юрій Василенко, Анатолій Колісніченко, Сергій Бучинський, Сергій Борецький, Володимир Ящук, Вячеслав Білий, Юрій Ковальчук, Володимир Сотніченко. Кращий гравець малинської першості 2009 року Юрій Ковальчук грає в нашій команді. Він, до речі, родом з Новоград-Волинська. В Малин переїхав 2001 року, виховує двох доньок. Працює тренером у ДЮСШ. Тренує дві групи футболістів: в одній займаються діти з 2-4 класів, в другій — з 10-11 класів.
  З цього року ми запросили до співпраці тренерів Володимира Волуйка та Геннадія Литвака. Взагалі, у нас грають хлопці не лише з Малина, а й з Новоград-Волинська, Радомишля, Коростишева та Черняхова. Декілька наших футболістів виступають за «Граніт» у першості області.
  - У зимовий час, напевно, у команди невеликий перепочинок?
  - Ні, кожні вихідні, з грудня по березень, ми беремо участь у матчах з міні-футболу. Вони проводяться в Радомишлі. Беруть участі, в цих іграх 18 команд. В день проводять по 9 ігор з 10-ої до 18-ої години.
  - Олександре Миколайовичу, родина підтримує ваш інтерес до спорту?
  - Так, як вболівальники. Дружина Людмила, ще до нашого одруження, завжди відвідувала матчі, в яких я брав участь. Бабуся Настя з Любович з нетерпінням чекає на «Малинські новини», в яких пишуть про наш «Промінь». Нещодавно з дітьми та друзями їздили в Донецьк на стадіон «Донбас-арена» подивитися гру України з Грецією. Були в захопленні від красеня-стадіону, який вже підготували до ЄВРО-2012. Він цілком відповідає європейським стандартам; сучасно обладнаний, під накриттям. Хотілось би, щоб у нас в країні було більше таких сучасних стадіонів.
  У дітей інші захоплення. В дитинстві донька грала в футбол, зараз більше уваги приділяє навчанню в школі. Син вчиться в Житомирському національному агроекологічному університеті на факультеті менеджменту. В майбутньому допомагатиме мені в бізнесі. Захоплюється мотоциклами, автомобілями. Кожний сам собі вибирає шлях в житті, я думаю, що діти повинні визначити його самостійно.
  - Ви вже багато досягли в житті, а чи є у вас потаємна мрія?
  - Є, звичайно, але поки що це тільки мрія, тому що потребує значних фінансових коштів. Дуже хотілося б, щоб у Малині діяв сучасний спортивний комплекс, в якому всі бажаючі мали змогу займатися різними видами спорту. Це лише мрія, але мріяти не заборониш. А якщо чогось дуже сильно хочеш, то це обов'язково здійсниться.
Ірина РОМАНІШЕНА

Категорія: Малинщина | Переглядів: 2031 | Додав: oks
Всього коментарів: 19
19 oks   (11.01.2010 09:38) [Материал]
ОСЬ такий красень-стадіон у невеличкому Макарові, за який виступають Роман Михайлов та Олег Зборовський (№9 та 10 на фото).

18 JaRiK   (06.01.2010 16:17) [Материал]
я також не проти фінансового заохочення команд,це ж не взятка щоб здати гру,я про вкладення в районий футбол.І це хорошо.Чим більше таких меценатів тим сильніший чемпіонат.А там дивись буде так як у Радомишлі з міні.

17 jazz   (06.01.2010 09:33) [Материал]
100%, хороший футбол - це видовище, а за видовище треба платити!!!!!

16 oks   (06.01.2010 09:27) [Материал]
Не тільки Чоповичам і Пиріжкам добре. Я, наприклад, із задоволенням переглянув гру Пиріжки – Головки. І я невпевнений чи здобули б Пиріжки перемогу, якби вони не були заряджені. Вважаю, що стимулювання третьою стороною – це нормальний процес.

15 Лузер   (05.01.2010 22:53) [Материал]
Та і 93 рік вигравав спартакіаду області........ Але як то кажуть в Малині ніби і не помітили , забили на цей результат....
Зараз 3 хлопчаки 93 грають на Україну за Полісся Житомир.......
Тож ви мені скажіть і докажіть, що в Малині немає талантів.......їх просто не помічають і забивать на них!!!!!!!!!!
Он приклад Бердичів 92 рік... на область обіграли Металурга 4-0, а через 2 місяці на спартакіаді школярів цей же 92 рік зіграв з нашими Малинчанами (92-93) 1-1......
То як на мене то тре накатува ціх гравців в одній команді як на район так і на обл. тоді з них юуде якись толк....
А не так як заре Промінь ДЮСШ в основі виходить 1,2 хлопчаки......і 4 легіонера......це взагалі абсурт...

14 JaRiK   (05.01.2010 17:14) [Материал]
jazz:на рахунок витрат Променя і Граніта.Граніт в середньому га гру вітрачав біля 2000гр,а тепер скажи скільки витрачав пан Степаненко на ігрі з Головками Будівельником МКДЗ коли зїжалася вся обласна еліта якій треба дорогу вернути і ще попару гривень дати.І скільки вкладує БОСС Променя нікому не відомо,но якщо давати Чоповичам або Пиріжкам по 2000 щоб вони відібрали очки у конкурента от і вирішуй.

13 jazz   (05.01.2010 14:39) [Материал]
biggrin biggrin biggrin Здається малинські юнаки 1988 року народження свого часу виграли обласну спартакіаду школярів. Де зараз гравці тієї команди??? Мабуть і на район ніхто не грає surprised surprised surprised surprised

12 jazz   (05.01.2010 14:35) [Материал]
А на рахунок "мені по-барабану, чи будуть при цьому поважати малинський футбол" - це занатто wacko wacko wacko wacko wacko
Треба ставити питання таким чином, щоб згадуваний вже 1993 рік, через років так 5 боровся за нагороди чемпіонату області biggrin biggrin biggrin

11 jazz   (05.01.2010 14:28) [Материал]
Не можу з тобою не погодитись:)))

10 oks   (05.01.2010 09:46) [Материал]
Це лише мої фантазії, бо справжніх витрат обох команд я не знаю. Стосовно легіонерів, то для мене головне, як я вже не раз писав, щоб команда боролося за нагороди, тобто я за толкових легіонерів, які б показували адекватний результат. І мені по-барабану, чи будуть при цьому поважати малинський футбол. А з місцевими гравцями, при всій моїй повазі до них, нормального результату не буде (хіба що тільки в другому дивізіоні). Для прикладу, люблю нагадувати результат 2006 року Металург – Дорожник 0:6, коли за Металург з легіонерів грав лише Ткачук. Також можна згадати домашні розгромні поразки Коростишеву. І ніхто з Металурга не сміється, бо це буденне явище: закінчилися гроші – гравці розбіглися. Можна навести масу прикладів. Стосовно випускників СДЮШОР, то я сказав би, що вони не другосортні, а третьосортні. Краще б вже обкатували місцевий 93-й рік.

9 jazz   (05.01.2010 09:00) [Материал]
oks і JaRiK, про що ви говорите?????????????
Граніт витрачав на ігри як мінімум вдвічі більше!!!!!
Витрати Проміня треба прирівнювати до витрат Лісовода-АПК...
"Можна спокійно зробити такого собі а-ля ФК Бараші" - ????????????
В нас уже була найкраща команда області - МЕТАЛУРГ, про які Бараші говориться???
Давайте знову навеземо легіонерів...
Малинський футбол будуть поважати тоді коли малинські гравці будуть демонструвати хороший рівень гри а команди результат. Вся область сміється над Металургом - закінчились гроші, гравці розбіглись, а в Малині незалишилось кому відстоювати честь чемпіонської команди! Другосортні житомирські випускники СДЮШОРа не впорались з завданнями які на них покладались ,як результат провал чемпіонату і розвал команди.
Що буде далі?????????????

8 oks   (04.01.2010 21:52) [Материал]
Якщо це дійсно так, то Проміню давним-давно вже треба було грати на область. Можна спокійно зробити такого собі а-ля ФК Бараші.

7 JaRiK   (04.01.2010 21:02) [Материал]
а я думаю що даже на порядок більші

6 oks   (04.01.2010 20:15) [Материал]
Можливо, помиляюся, але припущу, що витрати Проміня на район ненабагато менші витрат Граніта на область.

5 jazz   (04.01.2010 15:23) [Материал]
В обласних змаганнях потрібні набагато більші капіталовкладення!!!
"Промінь", напевно, ніколи не буде обласною командою wink sad dry
Але якщо я помиляюсь, то було б цікаво подивитись на склад команди Степаненка biggrin :D biggrin
Знаючи його максималізм, можна припустити, що в команді буде половина Київських легіонерів biggrin

4 oks   (01.01.2010 23:10) [Материал]
Ну так треба, щоб для гравців основною командою був Промінь, а не ще однією халтуркою smile

3 JaRiK   (01.01.2010 22:39) [Материал]
ні це нереально.якщо всіх розібрати по своїх командах то нікого неостається крім молоді яка в районих змаганнях на поле виходила декілька разів а пан Степаненко програвати не вміє,да і хто ти такий в області а от в Малині ти (((НАЙКРАЩИЙ))).Да і потім таких красивих інтервью не буде.

2 oks   (01.01.2010 16:00) [Материал]
Так само думаю. В області хоч і важко стати першим, зате грати там набагато цікавіше. Граніт також довго грав тільки на район, а потім спробував свої сили в області, де доволі непогано виступає.

1 JaRiK   (01.01.2010 14:53) [Материал]
а чомуб не спробувати грати вже в чемпіонаті області.чи по принципу краще бути першому на селі ніж хто знає яким в городі.


© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"