Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
Фаворит (Радомишль) - 2009-2010
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ. ОСТАННІЙ КУБОК ОБЛАСТІ ДЛЯ МАЛИНА
 

Рівно п’ятнадцять років тому, а саме: 9 травня 1995р. вперше і в останнє за часів незалежності кубок області був здобутий малинською командою – „Папірник”. А якщо врахувати весь історичний період на теренах області, то це був лише другий кубок в активі команди з Малинщини. Ще в далекому 1968 році це вдалося зробити тому ж таки „Папірнику”.

.

Здобуття „Папірником” кубку області у 1995р. стало початком тріумфального сходження малинської команди, яке складалося з такого ланцюжка: завоювання кубку області 1995р., вдалий виступ в кубку України 1995р,  здобуття золотих медалей чемпіонату області 1995р., перемога в груповій „пульці” чемпіонату України серед колективів фізкультури 1996р., участь у чотирьох сезонах другої ліги чемпіонату України та кубку України 1996-2000р.р.

.

На шляху до фіналу кубку Житомирщини 1995р. „Папірник” здолав в 1/4 фіналу – "Верстатобудівник” (Житомир) – 4:1, в 1/2 фіналу – "Будівельник” (Житомир) – 1:0.

У фінальному поєдинку „Папірник” зустрівся з бердичівським „Шкіряником”. До Вашої уваги коментар матчу президента „Папірника” Сергія Знайди, який був опублікований на шпальтах „Малинських новин” у 1995р.


Дев'ятого травня, отже, на стадіоні «Електровимірник» у Житомирі відбувся фінальний матч розиграшу кубка області з футболу на призи газети «Житомирщина». О 15-ій го­дині на поле вийшли малинський «Папірник» і бер­дичівський .«Шкіряник».

.

Дощ, що тривав протягом всієї гри, не відлякав уболі­вальників: подивитися поє­динок прийшли не лише жи­томиряни, а й малинчани, бердичівляни, які спеціаль­ними автобусами приїхали до обласного центру. Фінал розиграшу кубка обіцяв бу­ти цікавим. Так воно і було насправді.

.

Наша команда вийшла на матч у такому складі. У ворота став Андрій Дановський, у захисті грали Ана­толій Гарбар, Анатолій Яки­менко, Сергій Груницький, Володимир Гошовець і Во­лодимир Адамович, у пів­захисті — Сергій Ткаченко, Віктор Калашников і Олек­сандр Уник, у нападі — Володимир Литвин і Вадим Корнійчук.

.

Виставивши п'ять захис­ників, тренер «Папірника» Геннадій Литвак аж ніяк не націлював команду гра­ти від оборони. Проте ма­сована лінія оборонців вип­равдала себе: на мокрому полі легко помилитися, а п'ятеро спортсменів добре підстраховували один одно­го, захист разом з півза­хистом активно використовував пресинг, не дозволя­ючи «Шкірянику» активно вести гру і довго контро­лювати м'яч. Висунуті вперед форварди були готови­ми щомиті контратакувати: лінія захисту вміло виводи­ла їх на ударні позиції точ­ними передачами. На трид­цятій хвилині Віктор Ка­лашников уміло розпорядив­ся м'ячем, точно пробив і рахунок матчу відкрито -1:0! Ігрова перевага на боці малиннчан. Активно діють Уник, Литвин, Корнійчук, капітан команди Якименко, Гарбар.

.

Але довго радіти не дове­лося. Через п'ять хвилин бердичівляни зрівнюють ра­хунок - 1:1.

.

Другий тайм проходить в упертій боротьбі, але безрезультатно. На останніх хви­линах основного часу Вадим Корнійчук промахується з дуже вигідної позиції. На додаткові два тайми ко­манди виходять за рахунку 1:1. На заключному етапі змагань малинчани також переважають своїх суперни­ків у швидкості, наполегли­вості. Проте цього виявилось замало. І додатковий час завершується внічию - 1:1.

.

Довелося бити одинадцятиметрові. Бердичівляни ви­конують перший пенальті майстерно і ведуть - 1:0. Б'є Уник - і промахуєть­ся. Другий одинадцятиметровий не забивають і бердичівці. Б'є Якименко — воротар «Шкіряника» бере м'яч. Третій раунд пеналь­ті.Воротар «Папірника» Ан­дрій Дановський відбиває м'яч. Малинчанин Калаш­ников не промахується. Ра­хунок по пенальті стає 1:1. Четвертий «тур» одинадцятиметрових. Дановський зно­ву відбиває м'яч. Малинчанин Литвин натомість забиває гол. Тепер уже 2:1 на користь «Папірника». Най­відповідальнішим стає ос­танній раунд одинадцятиметрових. І бердичівці, і малинчани забивають голи. Однак остаточний рахунок по пенальті 3:2 на користь «Папірника» (загальний - 4:3). Перемога! Вперше в історії малинського футболу кубок області у нашої команди (як зазначалося вище, кубок все-таки був другим в історії – прим. адміністратора сайту). Добитись його допомогли райвикон­ком, що допомагає клубу, а також АТП 11845, держлісгосп та кооператив «Лі­совий будівельник», котрі фінансують виступи «Папір­ника». Ось уже десять ро­ків тренує команду Г. І. Литвак.

.

У перемозі колективу є заслуга і Олександра Ткаченка, Павла Корнійчука, Сергія Добровлянського та Олександра Галієвського, котрі виступали в іншихматчах розиграшу кубка у складі малинчан.

.

                                            Щойно "Папірник” здобув кубок області

Верхній ряд (зліва направо): Геннадій Литвак (головний тренер), Володимир Адамович, Олександр Галієвський, Володимир Литвин, Андрій Дановський, Віктор Калашников, Володимир Гошовець, Олександр Ткаченко, Павло Корнійчук, Анатолій Гаманюк (лікар), Сергій Добровлянський, -?-, Сергій Знайда (президент команди), Сергій Хуторнюк.

Нижній ряд (зліва направо): Вадим Корнійчук, Анатолій Якименко, Анатолій Гарбар, Олександр Уник, Сергій Ткаченко, Сергій Груницький.
Категорія: Малинщина | Переглядів: 1196 | Додав: oks
Всього коментарів: 2
2 Криця   (18.05.2010 22:46) [Материал]
Так, у 90-их бердичівським "Шкірянику", "Прогресу" трохи не щастило. І в Кубку, і в Чемпіонаті не раз зупинялися за крок від успіху...

1 oks   (09.05.2010 21:37) [Материал]
Повторні матчі кубку області (в дужках результати перших матчів):
Зоря-Енергія (Романів) - Прес (Радомишль) - 1:2 (3:2)
Звягель-750 (Новоград-Волинський) - ФК Бердичів - 1:2 (0:2)
ФК Ружин - ФК Бараші - 1:4 (1:7)
ФК Довбиш - Хіммаш (Коростень) - -:+ (-:+)

В 1/2 зустрічаються:
Зоря-Енергія - Хіммаш
ФК Бараші - ФК Бердичів



© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"