Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
ФК Любовичі - Будівельник (09/05/12)
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
ДОЛЯ "МЕТАЛУРГА" ДОСІ НЕВІДОМА
 

Розгромна перемога "Променя” над "Будівельником” у фіналі районного кубка "Весна-2010” довела, що рівних цій команді на даний час у районі немає. А якщо так, то чому б не по­мірятись силами з кращими коман­дами області? Про це, власне, і за­питав у президента футбольного клубу Олександра Степаненка.

.

— Бажання є, та коштів не ви­стачає, — не став приховувати Олександр Миколайович. — Ра­йон ми ще «потягнемо», а от об­ласть... Гроші потрібні не тільки для сплати заявки, транспортні витрати та преміальні для футбо­лістів, а й на підсилення команди, якщо заявлятись не просто зара­ди так, а з конкретним завданням щось виграти. Хоча, впевнений, і нинішнім складом ми не пасли б задніх, адже недарма наші гравці сьогодні на провідних ролях в ін­ших командах. Та, на жаль, фінан­сове становище поки що не дозволяє нам заявитись на чемпіонат Житомирщини.

.

Хто ж, відтак, представлятиме Малинщину в чемпіонаті області-2010, який стартує уже найближчими ви­хідними? Це питання чи не найбіль­ше нині хвилює численну армію малинських уболівальників, яка, безу­мовно, вже скучила за великим фу­тболом. Наразі стовідсотково відо­мо, що у першій лізі обласного чем­піонату честь Малинського району знову захищатиме ФК «Граніт» із щебзаводу №6. А от чи побачать малинчани матчі вищої ліги, де в остан­ні роки не без успіху грав малинський «Металург», поки що невідомо. Команда нині, що називається, у під­вішеному становищі. Навіть тренер чемпіонів та володарів Суперкубка області-2008 Володимир Волуйко на моє запитання, чи заявлятиметься «Металург» у цьому сезоні на об­ласть, нічого конкретно не відповів. Мовляв, тут також усе впирається в гроші: будуть вони — буде й вели­кий футбол у Малині.

.

Стало зрозуміло, відтак, що до­ля ФК «Металург» цілковито в ру­ках його президента, генерального директора ВАТ «МДЕЗ» Івана Не­ділька. Підприємство, як відомо, нині переживає не найкращі часи, од­нак його керівник чомусь не поспі­шає визначатись із долею команди — бути їй чи не бути? Складається враження, ніби президент ФК свідо­мо затягує паузу. Але чому?

.

Як вдалося дізнатися поки що з неофіційних джерел (спроби вийти на контакт із Недільком так і за­лишились безрезультатними), волею власника команди матчі обласної першості у Малині мо­жливі лише за однієї умови — пе­редачі міського стадіону «Аван­гард» із комунальної власності міс­та в оренду ФК «Металург». З огля­ду на те, що за кожну гру на «Аван­гарді» команда сплачує у міську ка­зну чималі кошти, які, до того ж, ідуть далеко не на впорядкування спортивної арени чи розвиток спо­рту в місті взагалі, Неділька зрозуміти можна. Адже ніякої допомоги від міської влади на утримання ко­манди або бодай якихось поступок щодо розміру орендної плати за проведення матчів на стадіоні він не має. А раз і черговим новим ке­рівникам міста начхати на футбол, а, відповідно, і на місцевих уболівальників, то навіщо зайвий клопіт Недільку?

.

Ось уже кілька років усі його намагання порозумітися з місь­кою владою щодо стадіону розбиваються об глуху стіну непо­розуміння. Сам же стадіон, який свою часу був одним із кращих в області, занепадає. У той же час у сусідів-коростенців, Новограді-Волинському, Бердичеві, не кажучи вже про Іршанськ, Го­ловине Черняхівського району, де місцева влада спромоглася знайти спільну мову зі спонсо­рами футбольних клубів, на спортивні арени любо глянути.

.

А з іншого боку, чи не вдарить фінансово передача «Авангарда» в оренду «Металургу» по ін­ших командах? Тих же ветеран­ських, які, як стало відомо, і в цьому році збираються брати участь у чемпіонаті та кубку України серед аматорів, не ка­жучи вже про різноманітні обласні турніри. Чи піде, в свою чер­гу, їм назустріч керівництво «Ме­талурга»? І як бути з фінальни­ми матчами районних кубків, які традиційно проводяться на цен­тральному стадіоні Малина, іншими масовими спортивними чи культурними заходами? Гара­нтії, що плата за користування стадіоном не зросте до захмар­них висот, немає.

.

Насторожує і той факт, що пі­сля передачі кілька років тому в оренду ВАТ «МДЕЗ» спортивного комплексу в районі БАМу, останній так і не був дове­дений до толку. Попри числен­ні обіцянки того ж Неділька. Так само немає жодних гарантій, що така доля не спіткає і стаді­он. І не буде тоді в Малині ні «Авангарду», ні «Металурга».

.

Але вихід шукати потрібно. Причому, якнайшвидше. Бо Кубок області-2010 (до речі, 9 травня виповнилося 15 років, як його здобув славнозвісний малинський «Папірник») ми уже прохукали. Тепер можемо й взагалі лишитись поза межа­ми обласної футбольної еліти, якщо буде проігноровано ще й обласний чемпіонат.

.

За попередньою інформаці­єю, у ці дні «вирулювати» ситу­ацію з малинським футболом має приїхати голова федерації футболу області Олександр Чернявський. Та чи вдасться йо­му вмовити президента ФК «Металург» Івана Неділька, чи хоча б домогтися більш лояль­ного ставлення до команди мі­ських властей, покаже час. А по­ки що рядовим малинським уболівальникам залишається лише сподіватись, що «Мета­лург» усе ж не кане в Лєту, як це трапилось свого часу з «Па­пірником», і про що вже поспі­шили сповістити деякі Інтернет-сайти області.

.

Микола Кузьменко, тижневик "Соборна площа”
Категорія: ФК Металург | Переглядів: 1332 | Додав: oks
Всього коментарів: 18
18 oks   (19.05.2010 22:37) [Материал]

17 oks   (19.05.2010 20:09) [Материал]
Для того, щоб я з Вами зв"язався потрібно вводити правдивий e-mail у своїх повідомленнях або скиньте свої координати через ЛИСТ АДМІНУ

16 Чин   (19.05.2010 19:23) [Материал]
Для oks-а, не завадило б джерела інформації змінити. Зв*яжись зі мною.

15 Чин   (19.05.2010 19:19) [Материал]
Промінь-Політ час та місце уточнюються
Колос-Будівельник 16-00 с.Головки
ДЮСШ(Назва не остаточна)-МКДЗ 16-00 стад.Авангард
Каскад-Старт 16-00 с.Федорівка
Ліга-Юність 16-00 ПТУ-36
Чайка-Сокіл 16-00 с.Н.Воробї

14 Криця   (18.05.2010 22:55) [Материал]
Усміхнувся від "у тих же ... Бердичеві на спортивні арени любо глянути". smile Покажіть і мені! biggrin

+1   Спам
13 oks   (18.05.2010 22:48) [Материал]
Можливо, завтра викладу календар.

12 vadim37b   (18.05.2010 22:36) [Материал]
а де можна узнать хто із ким буде гулять?

11 Лузер   (18.05.2010 21:54) [Материал]
Вона напевно уже була... Так, як деякі команди вже знають своїх суперників першого туру, який відбудеться в неділю 23 травня

10 vadim37b   (18.05.2010 20:53) [Материал]
хто знає коли буде жеребьовка чемпіонату району!

9 adey   (18.05.2010 07:42) [Материал]
я повторюю: розмови про аренду стадіону - "панти для прієзжіх"

хоче команда там грати - домовиться за безкоштовні матчі.
в Коростені стадіон облаштувала міська влада.
а грає на ньому нетільки ФК Хімаш а й ФК Коростень і навіть діти Україну грають.
чи може ви скажете, що діти платять за оренду поля???
а бюджетні глюки трапляються: наприклад 1 осіннє коло чемпіонтау ДЮФЛ
не було закладене в минулорічному бюджеті і тому діти приносили по 20 грн
на те, щоб оплатити регламентні видатки по суддівству домашніх матчів.

під лежачий камінь вода не тече.
хоче Неділько аренду - каже: дивиться яки в мене спорткомплекс.
а стадіон буде ще кращим ! ггг


8 oks   (17.05.2010 15:35) [Материал]
В Житомирі Зая Авдиш також ставить такий самий ультиматум як і Неділько: без оренди стадіона "Полісся" не буде грати в другій лізі ЧУ. http://www.zhitomir.info/news_60518.html

Кубок області. 1/2 фіналу. Перші матчі
ФК Бердичів - ФК Бараші - 1:1
Зоря-Енергія - Хіммаш - 1:1


7 Вован   (16.05.2010 22:29) [Материал]
Я думаю, що проблема для сільських команд не виїзд організувати, з такою проблемою взагалі не варто заявлятись на змагання. Просто деяким амбітним (сільським) командам, з різних причин не хочеться зустрічатись з малинськими, щоб не вигрібати по 7-8 голів. Чомусь ті самі Головки в минулому році не піднімали питання про роздільні чемпіонати, коли в них не було проблем з фінансуванням, а в цьому році коли кубок району провели своїми силами, побачили свій рівень, то вже закортіло змагатися тільки з сільськими.
Повноцінним чемпіонат буде тоді, коли в ньому будуть грати і міські і сільські команди. І тільки після ігор з нормальними командами ті сільські хлопці матимуть можливість розвиватись самим.
Я вважаю, що не потрібно видумовувати "велосипед". а залишати все як є.

6 oks   (16.05.2010 21:15) [Материал]
Якщо буде лише чемпіонат району, то в ньому назбирається чимало команд. Відповідно, кількість виїздів у команд збільшиться. Ну, а організувати виїзд для сільської команди - це проблема №1.

5 11   (16.05.2010 21:04) [Материал]
а що цым селам вигыдныш буде ъздити по району,скажымо там в Недашкы чи в Федорывку чим в малІн?

4 vadim37b   (16.05.2010 12:57) [Материал]
А коли буде прийняте остаточне рішення на рахунок чемпіонату району?

3 oks   (16.05.2010 12:47) [Материал]
Чемпіонат району має розпочатися 23 травня. На разі прийнято рішення проводити лише чемпіонат району, але воно не є остаточним, так як деяким сільським командам (Скуратам, Новим Вороб"ям, Недашкам, Головкам) буде накладно в ньому грати. Їхня участь в чемпіонаті є під великим питанням. Так що варіант проведення роздільних чемпіонатів (району і міста) існує.

2 Лузер   (16.05.2010 11:56) [Материал]
А коли розпочинається чемпіонат району???

1 11   (16.05.2010 10:25) [Материал]
Про яку команду на першість області ви говорите? тут людям на МДЕЗ зарплати не платять,скорочення йде,а вам футбол. я думаю оці Неділька слова то пусті балачкі,в нього грошей і на район не вистачить. а ще просить авангард в оренду.якщо стадіон в оренді то це не значить що взяли і бігаєм.треба і облаштовувати його,а це теж не малі гроші.зі стадіоном авангард буде те що і зі спорткомплексом.
P.S. а якщо Неділько заявиться на район, цікаво як вони з Степаненком гравців поділять,хто більше заплатить biggrin biggrin biggrin


© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"