Привіт,.Гість



      

ФУТБОЛЬНИЙ  ПОРТАЛ
МАЛИНЩИНИ                    
                                               
Випадкове фото
ФК Любовичі - Каскад Ю. 6:0 (16/09/12)
Статистика
 
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Мій профіль | Вихід
Форма входу
"АВАНГАРД" ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ
 

Стадіон «Авангард» став Малинським міським стадіоном імені А.В. Деня­ченка — рішення про пе­рейменування його депута­ти прийняли на останній се­сії 2011-го року. Ініціювали зміну назви ветерани та працівники спортивної га­лузі міста на чолі з почес­ним жителем Малина, ди­ректором ДЮСШ Йосипом Кульчицьким.

Йосип Людвігович, зокре­ма, зазначив, що Анатолій Васильович Деняченко зро­бив значний внесок у розви­ток спорту в Малині, його за­слуги неоціненні. Він був та­лановитою, доброю, мудрою людиною, гарним сім’янином, а також патріотом – Малинчанином з великої літери. Анатолій Деняченко у скла­ді обласної збірної з вільної боротьби неодноразово захи­щав честь Житомирщини на першості України, мав значні досягнення у легкій атлетиці: стометрівку долав за 11 се­кунд, а чотириста метрів — за 52,5 секунди. Захоплювався футболом, волейболом, бас­кетболом, настільним тенісом тощо. Своїм прикладом заохочував до занять спортом і фізкультурою інших.

Працюючи головним меха­ніком на паперовій фабриці, повсякчас сприяв виділенню фінансової допомоги підпри­ємством на розвиток спор­ту. За його ініціативи і безпосередньої участі облаштували лижну трасу від лісозаводу до річки Здривля, прчому робили все як годиться - не лише розчистили доріжку від дерев і кущів, а й встановили ліхтарі. Облаштували у Малинському ліс­ництві «стежку здоров'я» з саморобними тренажерами, майданчик для міні-футболу у фабричному парку, теніс­ний корт у профілакторії, трибуни та лавки на стадіоні «Авангард». Анатолій Васи­льович безпосередньо зве­рнувся до директора папе­рової фабрики Юрія Приходька з проханням виділити кошти на прожектори, що й тепер освітлюють стадіон. Деняченко допомагав Малинській дитячо-юнацькій спортивній школі — до цьо­го часу юні спортсмени тренуються на тренажерах, при­дбаних та встановлених за його сприяння.

Колеги згадують Анатолія Деняченка як гарного фахів­ця, друга та доброго сім'я­нина і господаря. Виростив він трьох синів і доньку, яким також з дитинства прищепив любов до спорту, до здорового способу життя.

Відійшов у небуття 31 січня 2008 року, за два дні до 65-річчя. Відтоді ПАТ «Вайдманн — МПФ» при­свячує пам'яті визначного спортсмена і ентузіаста тур­ніри з міні-футболу.

За матеріалом "Малинських новин”


Є


Категорія: Малинщина | Переглядів: 1541 | Додав: oks
Всього коментарів: 1
1 oks   (11.01.2012 21:45) [Материал]
До речі, син Деняченка А.В. грає в хокей на аматорському рівні за ХК "Ледокол" (Київ). Його профайл - http://www.fhspb.ru/Player.....5e35435


© "Футбольний портал Малинщини", 2008-2024
Використання наших матеріалів дозволяється винятково за умови посилання
(для електронних видань — гіперпосилання) на "Футбольний портал Малинщини"